Dokument: Svensk Punk


Här kommer du att kunna följa mitt arbete med dokumentären om Svensk Punk. En dokumentär som kommer att sträcka sig från 77 till nutid. Jag kommer att intervjua människor som varit och är aktiva inom den Svensk punkscenen. För tillfället vet jag inte hur det slutgiltiga arbetet kommer att publiceras/presenteras. Visst vore det kul att hitta en förläggare som vill göra en bok av det hela. Men samtidigt är det ju punk det handlar om, därför vore det kul att göra det i ett fanzineformat.

Jag vill redan från början klargöra att det här inte kommer att bli en bok som går i nostalgins tecken, för det kommer att handla lika mycket om band som är aktiva nu, 90-talets trall/skate-explosion, Dis-perioden på 90-talet. Men så klart blir det även tillbakablickar från punkens intåg i Sverige.

Inom en kort period kommer jag att lägga upp diverse smakprov från det jag har skrivit, dessutom kommer jag allteftersom att fylla på med vilka kapitel jag skriver om.

Det ska bli riktigt roligt att ta tag i det här arbetet. Det blir mycket att skriva, hålla koll på, tänka på och fundera över. Jag kommer så klart sätta min personliga prägel på arbetet. Lika mycket personlig prägel tänker jag dra in via de människor jag intervjuar. Det ska inte bara bli massa torra fakta om punken, det är det personliga jag strävar efter. Folk som har varit med genom åren kommer att få komma till tals lika mycket som de som är nya inom punken.

Har du förslag, tips, åsikter, tankar... skicka gärna ett mail till mig. schizodistro@gmail.com så kanske vi kan snacka lite om Svensk Punk.

Updateringar
4 jan 2014: Flera kapitel är skrivna. Jag kommer snart avslöja ett par av dessa kapitel
24 nov 2013: Planeringen har startat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar